QUÈ És lsh

LSH és un moviment que respon a una necessitat no coberta. Impulsat per Nottopic, amb la voluntat de ser una iniciativa compartida, promou l’activisme de nens, nenes i joves a través de la incorporació de la sostenibilitat a l’educació, especialment a les etapes de formació reglada, de manera constant i tractora.

L’Agenda 2030 i els ODS ofereixen una excel·lent oportunitat per a la transformació, però encara no s’han integrat de manera generalitzada a l’educació. Actualment existeixen programes ambientals o iniciatives socials que han fet una bona tasca de sensibilització, però continua havent un gran desconeixement en referència als ODS i la seva utilitat per accelerar el canvi cap a la sostenibilitat des d’una perspectiva connectada que tingui presents els àmbits social, ambiental i econòmic per generar impacte positiu. Aquest enfocament ofereix una excel·lent oportunitat per “aprendre fent”, generant impacte a la comunitat, des de petits. És el que anomenem sosteniHABILITAT.

¿QUÈ ÉS LA SOSTENIHABILITAT? 

Continguts educatius de la formació reglada + ODS + habilitats 

De la mateixa manera que s’educa en idiomes, matemàtiques o lectoescriptura, es pot aprendre a impulsar el desenvolupament sostenible. No parlem solament de coneixements tècnics, també són necessàries determinades habilitats relacionades amb els desafiaments futurs en un moment de canvi profund, en el que encara no existeixen una gran part de les professions a les que es dedicaran les noves generacions.

Sabem que actualment modificar el sistema educatiu no és senzill, però si es pot desplegar un full de ruta i metodologies per acompanyar als claustres dels centres educatius, alumnat i AMPAS. El procés no es limita aquí: comptar amb el recolzament d'empreses que apostin per la sostenibilitat, des de la proximitat, així com la implicació d’administracions públiques locals accelera la transformació. Aquest és justament el plantejament de LSH. No és un projecte puntual, és un moviment que vol impulsar un canvi profund i estructural cap a la sostenibilitat, des de la pluralitat i la diversitat de visions. Totes són necessàries.

Actualment estem ultimant un pilot i un estudi a centres educatius que permeti demostrar l’impacte positiu d’aquest enfocament per a tota la societat. Tenim clar que situar la sostenibilitat al centre de l’educació tindrà un efecte multiplicador que serà determinant per al nostre futur. I totes les persones hem de contribuir a aquest canvi des d’avui. Per responsabilitat i per compromís. 

LA LLIGA DE LA SOSTENIHABILITAT

CONTACTA

 Uneix-te al moviment per contribuir a canviar el món, sense deixar a ningú enrere!

 Uneix-te al moviment per contibuir a canviar el món, sense deixar a ningú enrere!

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad